• Newsletter
  • Contact

La II edició del Barcelona Gallery Weekend anuncia la programació de les 23 galeries participants

Del 29 de setembre al 2 d'octubre se celebra la segona edició del Barcelona Gallery Weekend, la cita artística anual de referència a Barcelona per a amants de l'art, col·leccionistes, professionals i artistes. Durant quatre dies Barcelona es convertirá en el hub del sector artístic contemporani nacional i internacional.

Galeries, institucions públiques i privades, museus i espais artístics independents se sumen a la iniciativa organitzada per Art Barcelona, l'Associació de Galeries d'Art Contemporani de Barcelona, que en aquesta segona edició creix en nombre de participants i propostes, posicionant-se així com una de les cites de referència al calendari artístic europeu.

La segona edició del Barcelona Gallery Weekend comptarà amb una àmplia programació a les galeries més destacades de la ciutat, un programa d'intervencions artístiques produïdes especialment pel BGW 2016 en llocs emblemàtics i poc coneguts de Barcelona, rutes guiades, project spaces i exposicions en les principals institucions i museus.

 

23 galeries, 1 fundació i 24 exposicions

El BGW 2016 comptarà amb la participació de 23 galeries, 21 de Barcelona i 2 de L'Hospitalet de Llobregat, que albergaran cadascuna d'elles una exposició d'art contemporani o d'avantguarda creada per a la celebració de l'esdeveniment. A més, el centre d'art Blueproject Foundation se suma al programa general del BGW 2016.

El comitè de selecció del BGW 2016 ha estat format pels crítics i comissaris Montse Badia, Àlex Mitrani i Joana Hurtado.

 

Els espais singulars del programa “Composicions”

Igual que en la passada edició, el BGW 2016 compta amb el programa "Composicions", cinc intervencions artístiques produïdes especialment pel BGW i que es podran visitar de forma gratuïta únicament durant els quatre dies de l'esdeveniment, situades en espais singulars i poc coneguts de la ciutat de Barcelona. El programa, comissariat per Latitudes (Max Andrews & Mariana Cánepa Luna), posa en valor la història cultural de la ciutat.

La Biblioteca Pública Arús, fundada el 1895 pel filantrop, activista, home de teatre i maçó Rossend Arús, i donada al poble de Barcelona, les Cavallerisses de la Guàrdia Urbana de Barcelona, situades en un antic pavelló de l'Exposició Universal de 1888 i que avui alberga els 38 cavalls del cos de policia, el Club Billar Barcelona, fundat en 1928 en el subterrani de l'antic Coliseum de la Gran Via, i l'antiga fàbrica tèxtil Ca Trinxet, creada en 1905 i un dels millors exemples d'arquitectura industrial de L’Hospitalet, són alguns dels espais que albergaran les intervencions artístiques del programa “Composicions”.

Tota la informació a www.barcelonagalleryweekend.com

More news