• Newsletter
  • Contact

Arriba la Nit dels Museus 2015

Més de 4.000 museus de més de 40 països obriran les seves portes la matinada del 16 de maig per celebrar la Nit dels Museus. Una cita molt especial per als ciutadans i turistes, que podran gaudir amb una altra llum dels centres d'art de Barcelona.

La Nit dels Museus és una iniciativa del Consell d'Europa, que sorgeix com a complement festiu a la celebració cada 18 de maig del Dia Internacional dels Museus. Amb aquesta data, la comunitat museística mundial vol generar consciència sobre el paper que juguen els museus en l'àmbit cultural a nivell local i internacional. El lema d'aquest any, “Museus per a un món sostenible”, posa de manifest la importància d'aquestes institucions per promoure i conscienciar sobre la necessitat d'implementar un desenvolupament sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Com cada any, els espais del Circuit d'Art contemporani se sumen a la celebració amb un complet programa d'esdeveniments, pensats per a tots els públics. Centres com la Fundació Joan Miró, el MACBA, o la Fundació Antoni Tàpies comptaran amb activitats pensades específicament per al públic familiar, buscant la fidelització a llarg termini dels més petits. Tots els centres que formen part del Circuit realitzaran visites guiades a les seves exposicions, i l'oferta és rica i variada: des de la fotografia europea de la segona meitat del segle XX a la Fundació Foto Colectania; a la pintura abstracta de José Guerrero a la Fundació Suñol; passant pels noms que van marcar l'escena artística catalana en la dècada dels 90, a La Capella.

Una nit oberta a tot tipus d'expressions artístiques, en la qual tampoc faltarà la música a l’Arts Santa Mònica, que oferirà un concert de Francesc Burrul Trio. La poesia prendrà la paraula al CCCB, que ens repta a participar activament amb Poetry Eslam Barcelona. Blueproject Foundation, seguint la seva línia multidisciplinària, acollirà una perfomance de Marla Jacarilla, seguida de dansa i música en viu.

Per gaudir d’aquesta nit al màxim, us proposem quatre rutes per diferents zones de la ciutat. A més, pots assabentar-te de tot el que està passant a Facebook, Twitter i Instagram amb l'etiqueta #bcnesmuseu.

 

 

More news