• Newsletter
  • Contacte
Victor Lope Arte Contemporáneo

Exposició individual de Manu Muñoz

De l’invisible a l’essencial

La Galeria Víctor Lope Arte Contemporáneo inaugura el proper dijous 21 de juny a les 19h l’exposició ‘De l'invisible a l'essencial ’ de l’artista Manu Muñoz. L’artista assistirà a l’esdeveniment.
“El no-res” com a punt de partida és el denominador comú en qualsevol acció creativa. En un aspecte purament visual, allò “invisible” podria traduir-se en alguna cosa inexistent. No seria fàcil analitzar aquest punt aïllat dins del procés creatiu a menys que considerem aquella invisibilitat, aquell buit, com el preludi de la ideació, de l’exercici intel·lectual o espiritual. “El no-res” precedeix a l’estímul i l’estímul desencadena l’acció. La invisibilitat va sent envaïda per la boira dels esdeveniments, les emocions i els fets transformadors. Contraposat al costat immaterial i intangible del procés, en l’altra riba, trobem el que podríem anomenar “resultat”: la suma de tots els fets esdevinguts durant un període de temps determinat, condicionat per multitud de factors, al final, determinants.
Entre aquests dos punts – “el no-res” i el “resultat” – és on es produeix l’acció artística pròpiament dita, tot el relatiu a l’experiència emocional de l’artista que, en essència, és el que dota de valor al resultat. Tot fet posterior, tot i estar relacionat, no deixa de ser un element perifèric o secundari. En aquest viatge des del punt zero – des del “no-res” – fins al final d’aquest, és on trobem l’eix al voltant del qual orbiten les obres que componen la mostra “De lo invisible a lo essencial”. Un conjunt d’imatges que pretenen una entitat quasi humana, on l’espectador haurà de trobar la manera d’anar més enllà de l’acció d’observar, invisibilitzar el que és superflu i intentar trobar l’essencial. O potser el no-res.
Nascut a Cabo de Gata, Espanya, Manu Muñoz (1977) ha realitzat nombroses exposicions, col·lectives i individuals, dins i fora d’Espanya. Japó, Bèlgica, Estats Units, Alemanya o el Regne Unit són els països on s’ha pogut veure la seva obra. També ha estat guardonat amb alguns premis locals i nacionals tals com el ‘Certamen de Jóvenes Creadores de los Países Mediterráneos’, el ‘Premio Andalucía Joven de Artes Plásticas’ o el ‘Certamen Pedro Gilabert’.
L’exposició es podrà veure fins el dissabte 28 de juliol.

Agenda
19 FEB 2019