• Newsletter
  • Contacte
Galeria Miguel Marcos

Soler-Arpa

Diseño-Metástasis

L'arista barceloní,  Álvaro Soler-Arpa, “l’escultor d’ossos”, inaugura la seva segona exposició individual a la galeria Miguel Marcos.

A Disseny-Metàstasis, Soler-Arpa insisteix en els conceptes força que l’han col·locat en un lloc propi dins de l’escultura europea: la veu d’alarma sobre el consumisme, la destrucció de l’entorn natural i l’ús d’ossos i altres restes animals com a matèria primera per a les seves obres. En aquesta ocasió, l’exposició compta amb peces antigues que comparteixen espai i reflexió amb altres realitzades recentment i que es presenten per primera vegada al públic. Els eixos es mouen al voltant del disseny com a concepte ideològic, pervers i possiblement destructor. El disseny ja no està al servei del producte de consum, el disseny és avui dia la raó de ser del producte de consum.

El mateix artista explica el concepte que subjau en aquesta exposició, amb el que potser és el seu discurs més contundent fins al moment: “Gairebé tot al nostre voltant està pensat i dissenyat per a ser ràpida i fàcilment consumible i desitjable. El disseny no és innocent. L’artista considera al Disseny com l’eina principal de la maquinària consumista. El Disseny crea i dóna forma i vida a l’objecte de desig que en definitiva dóna sentit i és el combustible que manté viva la màquina consumista. És el disseny el que determina un procés de producció destinat a persuadir i a induir necessitats supèrflues".

NATURALESA + DISSENY = PRODUCTE DE CONSUM

"Combinat amb el consumisme i la massificació del capitalisme més agressiu i competitiu, pateix una transmutació per esdevenir una seductora però perillosa eina estratègica al servei del mercat”.

En aquesta fase, Soler-Arpa situa la Metàstasis del Disseny. El disseny del superficial s’expandeix a tots els camps, ho abasta tot. Tot està dissenyat, preconcebut, amb l’única funció d’agradar, complaure i finalment generar la demanda, sense tenir en consideració els impactes negatius sobre la sostenibilitat del nostre planeta i la nostra manera de pensar.

Soler-Arpa juga amb aquesta selecció de peces a intentar desemmascarar a un malvat d’incògnit que campa impune i amb honors entre nosaltres: El Disseny superflu i superficial i sense més objectiu que generar objectes de desig i consumisme sense sentit.

Agenda
18 GEN 2020