• Newsletter
  • Contacte
Victor Lope Arte Contemporáneo

Concha Martínez Barreto

L’ordre dels dies

L’ordre dels dies’ és una mostra de l’obra més recent de l’artista espanyola Concha Martínez Barreto (Murcia, 1978). Una exposició multidisciplinària en la qual, mitjançant diferents suports i tècniques, l’artista ens portarà a través de la memòria, aquell fràgil però intens espai on emmagatzemem la nostra vida i la dels altres.

La memòria ens permet emmagatzemar, però també recuperar moments, que sense ser completament fidels al que realment va passar, ens modelen i defineixen amb el temps. L’artista reflexiona sobre la fragilitat del record, com n’és de difícil preservar-lo i en conseqüència com n’és de fàcil distorsionar-lo. Obres com la sèrie S/T exemplifiquen amb mestria tècnica aquesta idea a través de records prestats.

Un altre dels temes recurrents en l’obra de Martínez Barreto, és aquell totpoderós temps que tot ho corromp, tot ho destrueix, però al mateix temps, tot ho crea. L’ésser humà té sovint la necessitat de deixar rastre del seu pas per la vida, una necessitat majoritàriament frustrada per l’oblit d’aquells que ens podrien recordar, els que ens envolten. L’artista estudia el pas del temps i com l’oblit marca el final d’aquest intent fallit de persistir.

Cada una de les obres amaga una història que transcendeix pel seu caràcter i qualitat tècnica. L’artista ens explica com sorgeix cada peça, quin concepte s’amaga darrere de cada format escollit a fi que l’espectador jutgi i interpreti el suport que materialitza cada creació, des de suports tradicionals com la tela o el paper, fins a l’ús de la tecnologia en peces com Birds (ocells), un neó que s’encén o s’apaga en funció de la proximitat de l’espectador, o Shipwreck (naufragi), les maquetes deteriorades d’uns vaixells que l’artista posa un altre cop a navegar dins d’unes urnes de metacrilat.

Les obres que es podran veure a la mostra fan reflexionar sobre l’enigmàtic valor del temps, com les línies divisòries entre el que va ser, és i serà que es difuminen a pesar del nostre esforç en intentar ordenar-les, d’això parla ‘L’ordre dels dies’.

Agenda
23 JUL 2019