• Newsletter
  • Contacte
N2 Galeria

Juan Carlos Batista

Temps és que sigui temps

És per a nosaltres un honor presentar per primera vegada a Barcelona l’impactant treball de l’artista Juan Carlos Batista (1960, Tenerife). La seva capacitat de combinar en imatges de gran bellesa, la sensibilitat artística i la consciència crítica, fan d’ell un artista imprescindible en els temps que corren. Reconegut internacionalment, Batista ha participat en fires tan importants com ara Arco Madrid, Pinta London o Pulse Miami i ha exposat els seus treballs a Nova York, Berlín, el Marroc, Senegal, Mauritània, Cuba i Argentina. La seva obra forma part d’importants col·leccions com ara TEA Tenerife Espai de les Arts, el Museu de Angra do Heroísmo d’Açores, el MIAC Museu Internacional d’Art Contemporani de Lanzarote, Olor visual o els Governs de Canàries i de Navarra, entre d’altres.

Després de presentar en el TEA la seva exposició antològica Realidad casi humo, i simultàniament a la seva actual mostra al Centre d’Art La Regenta, arriba a N2 amb Tiempo es de que sea tiempo (Temps és que sigui temps): un recorregut per diferents conflictes bèl·lics, des de la primera guerra mundial i la guerra civil espanyola, fins a l’actual guerra a Síria. Batista construeix imatges surrealistes a partir de la manipulació digital de fotografies històriques, obres d’art i imatges d’arxiu. Dins del mateix territori conceptual treballa també l’escultura en fusta, resina i poliuretà.

A partir d’un esdeveniment tan dramàtic com la guerra, es val de la bellesa i de la ironia per moure’ns a la reflexió i reivindica la importància de la conservació de la memòria històrica, no només per justícia cap a les víctimes sinó també pel seu valor paradigmàtic. Temps és que sigui temps és també una crida d’atenció: malgrat les traumàtiques experiències bèl·liques de principis del SXX, continuem cometent els mateixos errors, com si no haguéssim après res d’ells.

Agenda
20 ABR 2018