• Newsletter
  • Contacte
L&B gallery

Meta Isæus-Berlin

Double Gaze

La galeria L&B contemporary art de Barcelona presenta Double Gaze, una exposició de Meta Isæus-Berlin.

Considerada com una de les artistes d’instal·lacions més reconegudes de Suècia, ha representat al seu país en biennals internacionals com la Biennal de Venècia, la Biennal de Johanesburgo o la Biennal d’Istanbul. Ha col·laborat amb curadors i crítics com: Rosa Martínez, Niclas Östlind, Bo Nilsson o Torsten Weimarck i la seva obra forma part de les col·leccions de museus com Magasin 3, Stockholm Konsthall; Moderna Museet, Estocolm; Konstmuseeum, Gotenburg; Museum of Contemporary Art, Hèlsinki, Finlàndia, etc.

Double Gaze és un projecte site-specific que inclou els últims treballs de Isæus-Berlin: pintura, bronzes i dues instal·lacions (una d’elles amb els seus característics circuits tancats d’aigua). Una narració intimista en la qual el concepte de llar s’interpreta com a contenidor de pensaments, com a espai des d’on es pot observar l’exterior. Amb Double Gaze l’artista planteja una reflexió metafòrica sobre el temps i sobre com el vivim; en aquest sentit, a nivell narratiu, recorre al mite grec de Persèfone.

(...) Persefone är dömd att tillbringa tre månader i Hades och nio på Jorden.
När hon är på Jorden vet hon att hon snart ska ner i Underjorden och när hon är i Hades vet hon att hon snart ska upp. Hon exemplifierar den ständiga dubbelblicken att aldrig vara riktigt närvarande.

(...) Persèfone està condemnada a passar tres mesos en Hades i nou mesos a la Terra.
Quan està a la Terra sap que aviat haurà de descendir a la seva existència subterrània. I quan està a l’Hades sap que aviat tornarà a ascendir. Ella representa la constant doble mirada que fa que mai estiguem realment presents.

Double Gaze, Meta Isæus-Berlin, 2017

Després de realitzar una gran exposició individual al Liljevalchs Konsthall d’Estocolm el 2006, Isæus-Berlin va declarar que pintar seria a partir de llavors el seu mitjà principal d’expressió. La crítica Katarina Wadstein MacLeod defineix la pintura de Isæus-Berlin com “el resultat d’una xarxa de significats procedents d’històries familiars personals i de diversos referents de la història de l’art. Un món que reflecteix abstraccions, mites i símbols” en els quals l’imaginari escandinau està molt present. Les instal·lacions, o actualment l’escultura en bronze, són llenguatges que l’artista segueix utilitzant i integra en les seves propostes.

 

Inauguració: divendres 29 de setembre, 19h. Es comptarà amb la presència de l’artista.

Agenda
17 DES 2018