• Newsletter
  • Contact
Galeria Miguel Marcos

Romulo Royo

Goddesses of Nibiru

La Galeria Miguel Marcos es complau a presentar-vos Goddesses of Nibiru, la primera exposició individual de Rómulo Royo (Saragossa, 1976) a Barcelona. L’obra de Royo és un reflex del joc entre el mite i el real, convidant a un món fantàstic de ciència ficció.

La delicadesa i la força representada per la figura femenina, apropa la fantasia de caràcter actual al món de la pintura. Royo parteix de la premissa d’un llenguatge figuratiu marcat per una composició primitiva que és tractada, al mateix temps, amb força en les seves pinzellades i amb delicadesa amb els colors i vetllats que realcen el poder que exerceixen les seves figures.

Li atrauen els universos que ens transporten a altres mons i espais atemporals. Royo, pretén sortir de la realitat quotidiana per submergir-se en els llocs més enigmàtics que han acompanyat a la humanitat, on no hi trobem respostes i, on els sentiments i les sensacions semblen no tenir fi. El mateix artista comenta que, des de moments primerencs s’ha sentit atret per allunyar-se de la realitat circumdant i endinsar-se en llocs més propers a la quimera. No és d’estranyar que quan ens parla d’alguns autors que han marcat la seva infantesa i amb els quals ha crescut, citi a Jodorowsky, qui va escriure Incal juntament amb els dibuixos de Moebius, una història de ciència ficció que s’avança trenta anys a la nostra època actual per parlar d’una societat amb els mateixos problemes que patim avui dia.

La sèrie Goddesses of Nibiru convida a un món fantàstic, en el qual exòtiques guerreres de belles faccions es mostren disposades a lluitar amb dimonis i déus. Els abillaments i adorns que les caracteritzen són objectes atemporals que ens traslladen al món antic, com plomes o xapes de metall, en contraposició a elements futuristes com ara barrets estranys i, en alguns casos, colls il·luminats que desprenen fantasia i vitalitat. De facto, Royo comenta que “el coll és la comunicació i la relació del interior cap a l’exterior, és la unió del cos espiritual amb el material i, per aquesta raó, volia representar en aquestes Deesses una forma de comunicació mitjançant la llum que brolla del coll”.

L’estètica dels déus que habiten el planeta anomenat Nibiru, el trobem contextualitzat en les antigues civilitzacions de Mesopotàmia i Babilònia. Alguns textos d’aquestes civilitzacions parlen d’un planeta del sistema solar que orbita al voltant del nostre estel cada 3600 anys. Nibiru és la llar dels déus Aunnaki, coneguts també com a éssers alats.

Un passeig per un món de deesses que, silencioses, resten enigmàtiques als ulls de l’espectador. Un context fantàstic que es torna èpic en aquest horitzó pictòric que proposa Rómulo Royo.

Rómulo Royo (Saragossa, 1976) influenciat pel món de la ciència ficció, decideix iniciar la seva carrera artística com a necessitat de plasmar aquest món fantàstic. Treballa en l’univers del Malefic Time, un projecte multimèdia que reuneix llibres de tirada internacional editats per l’empresa Yamato (USA).

Calendar
05 MAY 2024