• Newsletter
  • Contacte
Galeria Marlborough

Julio Vaquero

Museo robado

Julio Vaquero estrena exposició individual a Marlborough Barcelona amb una mostra d’una bellesa inquietant

   Del 24 de maig al 23 de juny es podran admirar les obres més recents de l’artista barceloní.

Les pintures de Julio Vaquero (Barcelona, 1958) s’han caracteritzat durant els últims anys per una representació molt personal d’elements en aparença banals. En aquesta mostra, l’artista va un pas més enllà en el seu gradual trencament amb la descripció merament realista i ens presenta una sèrie d’obres que giren la mirada cap al seu món d’origen. Mitjançant l’enginyosa i singular tècnica que combina creta i aiguada, Julio Vaquero crea unes escenes on la decadència de les relíquies artístiques queda diluïda en alguns casos per l’aparició d’unes presències inquietants. Sumat a això, les referències a l’imaginari pop converteixen les creacions d’aquest artista en un emblema de l’art contemporani més fresc i transgressor.

Julio Vaquero es llicencia a la Facultat de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona l’any 1979, on és guardonat amb el premi Joan Güell de pintura. L’any 1987 exposa a Barcelona per primera vegada i enceta una carrera com a artista que el portarà a ser premiat amb la Medalla d’Honor del premi BMW de pintura en dues ocasions, el 1994 i el 1996. L’any 1999 una de les seves obres és inclosa a l’exposició que el Centre Arts Santa Mònica dedica a la pintura realista a Catalunya. Hi repetirà el 2011 amb la instal·lació La fi de les aparences.

Ha exposat individualment a Espanya, Itàlia i als Estats Units i la seva obra ha estat present a multitud de fires internacionals com Art Brussels, ARCO, LA Art Show o Arte Fiera.

Algunes de les seves exposicions més recents han estat a la Galeria Torbadena, Trieste (2016), Visiones de la realidad a la Fundación Caja Canarias, Tenerife (2014),  Buscar en tierra de nadie a la Fundació Privada Vilacasas, Barcelona (2013) i De luces mixtes a la Galeria Marlborough, Madrid (2011). Paral·lelament, el seu bagatge i els seus coneixements pictòrics l’ha portat a participar com a conferenciant en diversos centres artístics i universitats. Així mateix, col·labora assessorant a mitjans i entitats culturals del país.

L'obra de Julio Vaquero forma part de col·leccions tan reconegudes com la Col·lecció Editorial Planeta (Barcelona), Col·lecció Testimoni de La Caixa (Barcelona),  la Col·lecció Hesperia (Barcelona), la Fundació Privada Vilacasas (Barcelona), la Fundació Sorigué (Lleida) o la Col·lecció Barilla (Parma).

Agenda
24 MAI 2019