• Newsletter
  • Contacte
L&B gallery

Pietro Capogrosso

Orizzonti

La galeria L&B té el plaer de presentar l’exposició de l’artista italià Pietro Capogrosso (Trani,1967) durant el Barcelona Gallery Weekend 2018.

"L'artista de Puglia escapa de la noció escolàstica i desenvolupa, amb una mena de procés anorèxic, una visió ambigua del paisatge, una superfície fílmica que juga entre l'aparició i la desaparició."

Achille Bonito Oliva

"No podria i no voldria ser cap altra cosa que pintor.

Sento que pertanyo a la pintura, que considero una convicció mental i física.

Tinc la sensació d’absorbir la llum i sento que he de transmetre-la en el meu treball.

Una aventura, un abandonament continu al plaer de pintar i la seva complicitat.

L’espai del llenç és un camp d’energies virtuals en el qual apareixen dinàmiques aparentment contradictòries entre la matèria i el flux de transparència, entre l’opac i el lluminós, entre el figuratiu i l’abstracte generant, a través d’un exercici d’equilibri, una aparició, un paisatge d’afecte que trascendeix del que és real i es torna abstracte.

Fines línies frontereres que constitueixen el silenciós traç d’espais observats durant molt temps: imatges diàfanes i immaterials, estranyes, gairebé monocromes.

Una historia dins la pintura, un examen continu on cada patró de color cobreix, però al mateix temps conserva rastres i símbols d’un passatge anterior.

Una pintura que condensa tota la realitat interna i externa, material i mental, tot plantejat en l’epifania de la imatge."

Pietro Capogrosso

Agenda
24 MAI 2019