• Newsletter
  • Contacte
ProjecteSD

Jochen Lempert

Zostera & Posidonia

Des de la seva primera exposició a ProjecteSD el 2003, les presentacions de Jochen Lempert evidencien tan la simplicitat com la complexitat de la seva excepcional visió del món natural així com la generositat amb la qual ho comparteix. Lempert continua amb la seva exploració de les propietats i materialitat de la imatge fotogràfica. Les seves impressions analògiques a la gelatina de plata activen una presència material que els hi dona una sensualitat i una qualitat quasi objectual i a la vegada una contundent immediatesa.

Per aquesta sisena presentació a la galeria Lempert ha combinat una nova constel·lació d’obres relacionades amb el medi marí. El títol de l’exposició, Zostera & Posidonia, fa referència a dos tipus de plantes aquàtiques, comunament conegudes com a “herbes del mar”. Lluny de ser el tema de l’exposició, aquestes són el punt de sortida i el motiu d’algunes de les peces més rellevants de la mostra.

El saber profund que té l’artista de les ciències naturals, la seva gran sensibilitat i la seva agudesa visual, juntament amb la seva apreciació i coneixement de l’art i la cultura es creuen de forma tan natural i orgànica que és impossible restringir el contingut de l’exposició en una sola idea. Algunes de les fotografies de la mostra semblen retratar el que és efímer i immaterial. D’altres capturen les situacions més banals i casuals o es centren en detalls poc evidents. Les imatges de Lempert ens conecten amb el nostre entorn més proper, però a la vegada amb l’àmbit estètic i del saber científic. Poètic, extrany, conceptual, abstracte o figuratiu, el treball de Lempert és el resultat d’una llarga reflexió i procés, però el més important és que és la conseqüència de la seva capacitat per exercir com artista amb plena llibertat i amb una capacitat incansable per experimentar, aprendre i crear sense concessions a cap tendència.

“Pensar és més interessant que saber, però menys interessant que mirar” va dir Goethe. Para aquells que encara “miren”, les obres de Lempert són una generosa gratificació.

Agenda
23 JUN 2018