• Newsletter
  • Contact

Comunicat d’Art Barcelona i l’Associació Catalana de Crítics d’Art:

Des de les associacions Art Barcelona i l’Associació Catalana de Crítics d’Art volem creure que el conflicte del CAP Raval es pot resoldre sense perjudici per al MACBA. Com a associacions de galeries i crítica d’art, però també com a ciutadanes i ciutadans, usuàries i usuaris, no volem haver d’escollir entre sanitat i cultura. És per això que demanem que l’Ajuntament de Barcelona treballi d’acord amb les entitats corresponents per resoldre aquesta situació.
Com a treballadores i treballadors de la cultura, ens preocupa enormement que aquesta sigui sempre moneda de canvi o la baula més feble en qualsevol situació. Privar el MACBA de l’oportunitat de créixer és condemnar-lo, més encara en un moment polític inestable, amb unes eleccions a pocs mesos vista.
El debat que s’ha generat, que sembla que ens obligui a posicionar-nos a favor del CAP o el MACBA, és fals: els volem els dos. I no només això, els volem dotats per a un funcionament òptim, amb les infraestructures i també amb els pressupostos necessaris. Les veïnes i veïns del Raval mereixen un CAP en condicions, i les ciutadanes i ciutadans de Barcelona un Museu que sigui proa de l’art i el pensament contemporanis.
Davant d’aquesta situació, i atenent també a la crida de ciutadanes i ciutadans que des de fa 12 anys reclamen un CAP digne per al Raval, demanem a l’Ajuntament que trobi una solució que no perjudiqui un altre servei essencial – i sovint desprotegit - com és el de la cultura.

More news