• Newsletter
  • Contact

La temporada s’engega amb art jove

Art Nou torna als seus orígens, obrint la temporada amb una explosió d'art jove que impulsarà l'escena de la creació emergent.

Art Barcelona presenta la sisena edició d'Art Nou, consolidat com un dispositiu d'activació de l'escena de l'art de Barcelona.

Del 5 al 23 de setembre, Art Nou posarà el focus en l'escena de l'art emergent local, propiciant sinergies entre artistes, espais i públic. Amb aquest objectiu presentem un complet programa d'exposicions i activitats paral·leles en col·laboració amb altres agents culturals de la ciutat.

Després de 2 edicions celebrant-se al començament de l'estiu, Art Nou torna als seus orígens, apoderant-se de les sales expositives a l'inici de la temporada, com una declaració d'intencions: celebrar el paper de les galeries, fundacions, centres d'art i fàbriques de creació en el descobriment de nous talents artístics.

Més de 20 artistes, a 16 sales de Barcelona i L'Hospitalet, optaran al Premi Art Nou 2017 a la millor obra de l'edició, dotat per la Capella amb 2.000 euros, i atorgat per un jurat format per les comissàries Irina Mutt i Sonia Fernández Pa, juntament amb Gerardo Ortín, guanyador d'Art Nou 2016. Altres guardonats en anteriors edicions han estat Marla Jacarill, Adrian Melis, Luz Brto i Rasmus Nilausen.

El tret de sortida d'Art Nou 2017 serà el dimarts 5 de setembre amb la inauguració de les exposicions als espais participants i la Festa de lliurament del Premi Art Nou 2017 a La Capella, un acte que servirà de punt i trobada de la comunitat artística i els aficionats.

Per al programa d'exposicions, a les 12 galeries d'Art Barcelona s'uniran l'Espai 13 de Fundació Joan Miró, La Escocesa, Espronceda i Bombon Projects.

Paral·lelament a les exposicions, es duran a terme activitats a diferents centres d'art:

Repetim, un any més, les visites guiades als tallers de l'Escocesa i l'Hangar per a professionals del sector, que busquen propiciar el diàleg entre programadors i artistes.

A Espronceda reflexionarem sobre diferents qüestions clau de l'art contemporani, en 3 taules rodones organitzades per Savina Tarsitano en col·laboració amb Art Laguna i la Universitat RUFA.

Aquest any, obrim una nova via de col·laboració amb ON MEDIATION, que organitzarà un taller gratuït en l'Arts Santa Mònica impartit per Christian Alonso, Pablo Santa Olalla i Olga Sureda.

El programa es completa amb 3 exposicions paral·leles, fora de concurs, en La Capella, Victor Lope Arte Contemporáneo i Rocio Santa Cruz.

Art Nou és un projecte d'Art Barcelona, amb el suport de l'ICUB i l'ICEC, i la col·laboració de la Sala d'Art Jove en la difusió.

Aquí, el programa complet.

 

More news